Spring naar inhoud

Beelddenkers, Als kwartjes vallen…

Waarom passen beelddenkers niet goed in ons onderwijssysteem? En hoe het wel kan passen.

3D cover BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen
eigenschappen links en rechts brein

Links en rechts brein

-Een op de vijf mensen denkt in beelden. -Beelddenkers hebben een compleet andere manier van informatieverwerking. En denken en leren dus vanuit een ander perspectief. - Ons huidige onderwijssysteem sluit daar niet goed op aan maar is makkelijk aan te passen. -Inzicht bij de ouders en leerkracht kan heel veel trauma's voorkomen.

Nieuwsgierig?

Neem alvast een voorproefje op het boek

Uitleg verschil in denken en leren

Doordat beelddenkers op een hele andere manier informatie verwerken gaan ze ook anders met deze informatie om.

Welke rol speelt hooggevoeligheid?

Hooggevoeligheid zit met het hele denkproces verweven en is niet los te koppelen van het leren.

ADHD, ADD, ASS, HSP en HB

Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten met beelddenken?

Beelddenkers op shool

Beelddenkers kunnen prima leerlingen zijn. Als je maar weet hoe.

Wat levert het op?

  • Het boek legt op een duidelijke en compacte manier uit wat beelddenken precies inhoud en waar je dan allemaal mee te maken hebt.
  • Tijdens de cursus leer je beelddenkers herkennen, erkennen en je les of opvoeding of begeleiding anders in te kleden zodat het wel bij de beelddenk-manier past.
  • Je leert de verschillende diagnoses uit elkaar te houden en in te spelen op de behoefte van je kind. (eigen of leerling/client)
  • Net zoals je blauwe of bruine ogen hebt of met je linker of rechterhand schrijft, zo denk je ook met je linker- of rechterhersenhelft. Beelddenken is geen stoornis, aandoening of diagnose, nee, het is gewoon zoals je bent.
  • De creativiteit en het oplossingsgericht denken van de beelddenkers heeft ons door de eeuwen heen al heel wat mooie dingen opgeleverd. Laten we dit op waarde schatten en deze kinderen de gelegenheid geven zich tot volle potentie te ontwikkelen.

 recensies

poster intense verwerking in beeld

Clara

Hoi Natasja, Ik wil je bedanken voor je boek. Alles wat je beschrijft steeds is zo normaal voor ons dat ik het niet eens weet te benoemen. Zeker niet zo in detail geanalyseerd stap voor stap met veel dwarsverbanden. Ik en mijn zoon leven dit gewoon, het is ons normaal. Ik begrijp niet hoe jij in staat bent geweest alles zo in detail neer te schrijven. Ik hoop dat veel leerkrachten het begrijpen. Clara

cursus beeldig brein

Asha de Zwart

Een paar jaar geleden heb ik kennis gemaakt met Natasja Esmeijer, zij gaf een workshop over beelddenken. De titel sprak mij al zeer aan: beeld en denken, denken in beelden, ik wist van mijzelf dat dit betrekking op mijzelf had. Maar hoe... Natasja heeft op een heel duidelijke en vooral interessante manier inhoud gegeven aan de eigenschap beelddenken. Bij mij zijn er toen vele kwartjes gevallen. Het was een hele opluchting dat mijn manier van denken wel anders is, ik ben rechterkant georiënteerd maar toch hetzelfde als de links georiënteerde mensen. Er is een wereld voor mij opengegaan , een erkenning in plaats van miskenning van mij als persoon, ik vond mezelf dom in plaats van een mens met vele talenten.

Anoniem

Goedemorgen Natasja, ik wil je nog even bedanken voor je verhaal gisteravond. Heb zoveel herkend. Vooral van mijn dochter, maar eigenlijk kwam bij alles wat je vertelde wel iemand van ons gezin langs, gekoppeld aan een aha-moment. Er zijn veel kwartjes gevallen en nog. Dankjewel!