logo het beelddenkende brein

Cursus beelddenken: "Het Beelddenkende brein"

In deze cursus ga je alles leren over beelddenken. Beelddenkers voldoen meestal niet aan het standaard plaatje maar bezitten een creativiteit en originaliteit die vele malen waardevoller is. Het Beelddenkende Brein is hoog gevoelig, associeert, schakelt snel en heeft daardoor mogelijkheden dat een taaldenkbrein niet heeft. In een beelddenkvriendelijke wereld zijn taal- en beeldenkers in hun element. Beide denkwijzen zijn van groot belang voor onze samenleving. Samen maken ze de wereld compleet.

Waarom deze cursus over beelddenken?

Het visueel ingestelde brein krijgt nog steeds niet de aandacht die het verdient. Door inzicht in waarom deze kinderen, pubers en volwassenen anders denken krijg je vanzelf de sleutel in handen naar beelddenk-vriendelijk onderwijs, beelddenk-vriendelijke opvoeding, beelddenk-vriendelijke werkomstandigheden en inzicht in jezelf.

Overal inzetbaar

Op school, in de opvoeding, in het gezin en in een bedrijf. Overal waar mensen werken en leren zijn er taaldenkers en beelddenkers die samen onze wereld vormgeven. Laten we elkaar begrijpen en van iedereen het beste inzetten. Samen komen we verder.

Wetenschappelijk onderbouwd

De theorie waarop de cursus is gebaseerd komt uit wetenschappelijk onderbouwde boeken en eigen bevindingen. Alles is in de praktijk getoetst.

Voor alle leeftijden

Basisschoolkinderen, pubers, jong volwassenen maar ook volwassenen komen als beelddenker zo hun eigen specifieke problemen tegen. Wat je leert in de cursus is altijd en overal inzetbaar.

Stress op de werkvloer

10 Kenmerken waar je een beelddenker aan herkent

Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je een gratis PDF waarin we alvast een aantal punten geven waaraan je een beelddenker herkent. In deze PDF geef ik alvast een aantal kenmerken waaraan je een beelddenker kan herkennen in de klas en maak je alvast een start naar beelddenkvriendelijk onderwijs. Samen maken we het verschil!

Cursusdagen

In deze cursusdagen leer je alles over het beelddenkende brein. Hoe het met informatie omgaat, hoe het kan leren, de hooggevoeligheid, de neurodiversiteiten die ermee samenhangen en bovenal welke problemen en welke voordelen je hebt met een beelddenkend brein. In het onderwijs, in de opvoeding en op de werkvloer.

Online cursussen

Alles van de fysieke cursus nu ook online beschikbaar. Ben je ouder, leerkracht of werkgever: beelddenkers kom je overal tegen. Ook als je zelf een beelddenker bent gaat er een wereld voor je open. Liever de informatie verwerken in je eigen tijd en snelhid? Dat kan. We hebben al onze kennis verzamld in een online-cursus. Inmiddels zijn de basiscursus en de onderwijscursus beschikbaar. Komend jaar volgt nog de opvoedcursus en de aan het werk-cursus. De basiscursus is geheel compleet en bevat alles wat je wil weten over Het Beelddenkende Brein. Geschikt voor ouders, volwassenen, coaches, hulpverleners, iedereen die met kinderen, jongeren en volwassenen werkt of zelf vermoedt of weet dat hij/zij een beelddenker is en zichzelf beter wil begrijpen. In de onderwijscursus krijg je de kennis uit de basiscursus toegespitst op jouw, als leerkracht. Hoe herken je beelddenkende leerlingen, hoe geef je ze les en hoe leren deze kinderen. Wat hebben ze nodig van jou als leerkracht.

Coachtraject

Wil jij coach worden en kinderen ondersteunen die vastlopen in het onderwijs of gewoon bij het beelddenken? Ben jij coach en wil je meer weten over het Beelddenkende Brein om in je eigen praktijk toe te passen? Dan kun je bij ons het coach-traject volgen. Je krijgt alle tools en kennis die je nodig hebt om de coach te worden die jij wil zijn. Loop een dag mee, volg de cursussen en we helpen je met het vormgeven van jouw eigen praktijk. Heb je al voorkennis maar wil je graag meer weten, neem gerust contact op. Wij leveren maatwerk zodat je jouw droom waar kan maken en je de coach wordt die jij alleen kan zijn. Geen vastgestelde methode maar wel veel inzichten zodat jij je hart kan volgen. Wij werken in kleine groepjes of individueel. Waar mogelijk sluit je aan bij de fysieke cursus.

Alvast een voorproefje op de cursus over beelddenken?

Volg dan een van onze Webinars. We starten regelmatig met een nieuwe reeks speciaal voor ouders of voor leerkrachten.

Cursus beelddenken
Translate ยป