Cursus Beeldig Brein "professional"en "ouders"

Beeldig brein "Professional"

logo beeldig brein

Een op de vijf kinderen denkt in beelden en heeft daardoor een hele andere manier van lesstof verwerken. Omdat zij niet anders gewend zijn dan in het systeem proberen te passen, zal dit niet altijd opvallen. Leerkrachten hebben een bepaalde opbouw in de lesstof die aangehouden moet worden. Dit past echter niet bij de manier waarop beelddenkers hun informatie tot zich nemen. Doordat zij merken dat zij niet begrijpen hoe ze bijvoorbeeld het rekenen moeten leren en er moeite mee hebben hebben ze snel het gevoel dat ze dom zijn. Ze zoeken de fout bij zichzelf. Een aantal leerlingen komen in opstand en laten storend gedrag zien. Op dit gedrag wordt gereageerd maar de onderliggende oorzaak wordt niet aangepakt namelijk een verkeerde lesmethode die niet past bij de onderwijsbehoefte van de leerling. Het gedrag is alleen maar een symptoom en we weten: voorkomen is beter dan genezen. De cursus beeldig brein "Professional" geeft wetenschappelijk onderlegde inzichten in hoe verschillend kinderen denken en handelen op basis van hun breindominantie: beelddenken en/of taaldenken. Met deze kennis kunnen wij voorkomen dat deze kinderen vastlopen en met plezier naar school kunnen gaan. De ontwikkeling van het brein, de verschillende leeringangen en de breindominantie zijn van cruciaal belang hoe een leerling leert. Ook gaan we uitgebreid in op hooggevoeligheid, autisme, ADHD en hoogbegaafdheid en hoe zich dit verhoudt tot beelddenken. En hoe kun je nu lesgeven aan een klas van 30 verschillende leerlingen die allemaal een beetje anders denken en waarvan er een stuk of 5 in beelden denkt en dus een andere leerstijl op nahoudt? Samen gaan we op zoek naar manieren om dit in jouw les in te passen. Het is echt mogelijk als je maar weet wat al deze kinderen nodig hebben om op hun natuurlijke manier informatie te verwerken. De fantasie en het probleemoplossend vermogen van de leerkracht worden ondersteund en aangemoedigd om met de opgedane kennis alle kinderen in een klas optimaal te laten presteren. Geen kind is hetzelfde en geen klas is hetzelfde, laten we dat zo houden maar we gaan ervoor zorgen dat ieder kind zijn mogelijkheden optimaal kan benutten en met zelfvertrouwen naar school kan gaan.
De cursus is speciaal bedoeld voor leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs maar is ook toegankelijk voor leidsters op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en specialisten die meer over de werking en verschillen van het kinderbrein willen weten.

Aan het eind van de cursus weet je precies hoe elk kind leert, welke zintuigen hij of zij daarbij gebruikt en wat elke leerling nodig heeft om vol zelfvertrouwen elke dag weer op school te komen bij een leerkracht die hem ziet zoals hij is en het beste bij hem naar boven weet te halen. De cursus kan, in verkorte vorm, ook 'in company' gegeven worden.

Nieuwsgierig?

Neem alvast een voorproefje op het boek. De inhoud van het boek is de basis van de cursus. In de cursus wordt de informatie toegespitst op de praktijk.

Inhoud van de cursus Beeldig Brein "Professional"

-De verschillen tussen de hersenhelften. Denken met je linker- of rechterhersenhelft. Wat is het verschil? 

-De ontwikkeling van de hersenen. Verschillende fases en richtingsmoeilijkheden.  

Verschillende informatie-ingangen. De invloed van dominanties van je informatie-ingangen (handen, voeten, ogen en oren)  op je leerstrategie.            

Geïntegreerd lesgeven. Hoe geef je al deze verschillende leerstijlen tegelijk les?  

Hooggevoeligheid. Wat is hooggevoeligheid, hoe werkt het denkproces en hoe herken je deze leerling?

Hoogbegaafdheid. Wat heeft een hoogbegaafde leerling nodig. Bottom-up en top-down leren.

 Autisme en ADHD. Korte uitleg ADHD/ASS en hun behoeften en leervoorkeuren. 

Breinkennis. Welke hersengebieden werken anders bij een rechts brein?

                                      

 

Wil je, voordat je inschrijft, meer informatie over de cursus? Dat kan. Laat simpelweg via onderstaande knop je telefoonnummer achter en ik bel je binnen twee dagen terug. Bij voorkeur geef je aan welk tijdstip jou het beste uitkomt.

Mocht ik na twee dagen nog niet terug gebeld hebben dan graag even een email sturen.

Data Cursus:

13-14 november 2020

12-13 februari 2021

28-29 mei 2021

Cursusdagen zijn beiden van 10.00 tot 17.00. 

Precieze locatie nog niet bekent. Plaats Doetinchem, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Kosten:

De kosten voor de tweedaagse cursus Beeldig Brein “Professional” zijn € 485,00 per persoon. Dit is inclusief lunch, boek en materialen.

Bijschrijving in onderwijsportaal mogelijk.

Inschrijven:

  Cursus Beeldig Brein "Ouders"

  logo beeldig brein

  De eendaagse cursus beeldig brein "Ouders" geeft wetenschappelijk onderlegde inzichten in hoe verschillend kinderen denken en handelen op basis van hun breindominantie: beelddenken en/of taaldenken.

  De ontwikkeling van het brein, de verschillende leeringangen en de breindominantie zijn van cruciaal belang hoe een kind zich ontwikkeld en gedraagt. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op hooggevoeligheid, autisme, ADHD en hoogbegaafdheid en hoe hiermee om te gaan in de opvoeding. Er wordt ingegaan hoe je een beelddenker kunt herkennen, welke problemen zij tegenkomen maar ook wat de mooie en goede kwaliteiten van beelddenkers zijn. Een beetje inzicht in de denkwereld van jezelf en/of je partner geeft ook veel (h)erkenning en verklaard reacties nu en in het verleden.

  De cursus is speciaal bedoeld voor ouders van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs maar is ook toegankelijk voor volwassenen die geen kinderen hebben maar meer over zichzelf of hun partner willen weten. Ook leidsters op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en specialisten die meer over de werking en verschillen van het kinderbrein willen weten zijn welkom.

  Deze cursus kan ook op uw eigen locatie verzorgt worden. Heeft u minimaal 5 ouders dan kom ik naar u toe. Vanaf 10 ouders zonder reiskostenvergoeding. Geldt alleen voor de eendaagse cursus.

  Inhoud van de cursus Beeldig Brein "Ouders"

  -De verschillen tussen de hersenhelften. Denken met je linker- of rechterhersenhelft. Wat is het verschil? 

  -De ontwikkeling van de hersenen. Verschillende fases en richtingsmoeilijkheden.  

  Verschillende informatie-ingangen. De invloed van dominanties van je informatie-ingangen (handen, voeten, ogen en oren) .            

  Hoe leert jouw kind?. De verschillende leermogelijkheden.

  Hooggevoeligheid. Wat is hooggevoeligheid, hoe werkt het denkproces en hoe herken je dit in je kind?

  Hoogbegaafdheid. Wat heeft een hoogbegaafd kind nodig. Bottom-up en top-down leren.

   Autisme en ADHD. Korte uitleg ADHD/ASS en hun behoeften en leervoorkeuren. 

  Breinkennis. Welke hersengebieden werken anders bij een rechts brein?

                                        

   

  Inschrijven:

   label> Welke datum (verplicht)

   Data Cursus:

   31 oktober 2020

   12  december 2020

   20  februari 2021

   17 april 2021

   13 juni 2021

   Cursusdagen zijn op zaterdag van 10 tot 15 

   Locatie: KIK-atelier, Steverinkstraat 56, Gaanderen.Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Indien dit een bezwaar oplevert wijken we uit naar Beeldig Brein Hummeloseweg 48 in Zelhem. 

    

   Kosten:

   De kosten voor de eendaagse cursus Beeldig Brein “Ouders” zijn € 95,00 per persoon. Dit is inclusief het boek: BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…”. Bij meerdere personen uit 1 gezin krijgt het volgende gezinslid € 25,00 korting. Het extra boek komt hierbij te vervallen. Mocht u al in bezit zijn van het boek krijgt u € 10,00 korting.

   De cursus gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen. Er zijn maximaal 12 plaatsen wegens de ruimte en het persoonlijke karakter van de cursus.

   Wij houden rekening met de RIVM maatregelen en zorgen voor voldoende ruimte.