Cursus: "Het Beelddenkende brein"

Lesgeven en opvoeden, rekening houdend met de (on)mogelijkheden van ieder kind. In deze cursus ga je kennis maken met de verschillen van beelddenken en taaldenken. Wat komt er allemaal bij kijken bij het beelddenken? Op school, in de opvoeding maar ook op de werkvloer.

Cursussen gegeven door: Natasja Esmeijer en Miranda Meijer

Logo cursus "Het Beelddenkende brein"

Twee-daagse Basiscursus 'Het Beelddenkende Brein'

In twee dagen leer je alles van het beelddenkende brein. Wat is het verschil met taaldenken? Waarom gaat alles dan zo anders? Waarom lopen kinderen tegen allerlei problemen aan in het onderwijs terwijl ze intelligent genoeg zijn. Kan mijn kind wel op een reguliere school blijven. Hoe herken ik een beelddenker? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen beelddenken en verschillende diagnoses zoals ADHD, ASS, ADD of Dyslexie? Wat zou er anders kunnen in het onderwijs zodat deze kinderen wel binnen het schoolsysteem passen? Allemaal vragen waar we een logisch antwoord op gaan geven.
Kosten € 485,00 (EXCL. BTW) per persoon inclusief Lunch en Boek.


25-26 maart 2022
10-11 juni 2022

Coachtraject

Wil jij coach worden en kinderen ondersteunen die vastlopen in het onderwijs of gewoon bij het beelddenken? Dan kun je bij ons het coach-traject volgen. Je krijgt alle tools en kennis die je nodig hebt om de coach te worden die jij wil zijn. Loop een dag mee, volg de cursussen en we helpen je met het vormgeven van jouw eigen praktijk. Heb je al voorkennis maar wil je graag meer weten, neem gerust contact op. Wij leveren maatwerk zodat je jouw droom waar kan maken en je de coach wordt die jij alleen kan zijn. Geen vastgestelde methode maar wel veel inzichten zodat jij je hart kan volgen. Wij werken in kleine groepjes of individueel. Waar mogelijk sluit je aan bij de fysieke cursus.

Kosten: € 1700,00 pp (excl. BTW)

Logo cursus "Het Beelddenkende brein"

Online-cursus "Onderwijs", "Opvoeden" en "Aan het werk"

Alles van de fysieke cursus nu ook online beschikbaar. Ben je ouder, leerkracht of werkgever: beelddenkers kom je overal tegen. Ook als je zelf een beelddenker bent gaat er een wereld voor je open. Wij hebben inmiddels de basiscursus en de onderwijscursus beschikbaar. Ook schoolpakketten zijn leverbaar.

Tarieven

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Webinar (Miranda of Natasja):                                     € 250,00

Webinar (Miranda en Natasja):                                    € 450,00

Lezing (Miranda of Natasja):                                        € 500,00

Fysieke cursus 2 dagen:                                               € 485,00 pp

Fysiek cursus 3 dagen:                                                 € 695,00 pp

Online-cursus heel:                                                      € 795,00 pp

 

Online-cursus instantie (bedrijf/ school):                                                            

Klein             (0-10 pers.)                                             € 1895,00

Middel          (10-20 pers.)                                          € 2895,00

Groot            (20 + pers.)                                       Prijs op aanvraag.

Coachtraject:                                                                                € 1700,00

Dit is inclusief fysieke training, online cursus, alles wat je nodig hebt om coachpraktijk te beginnen met voldoende voorkennis.

Alle fysieke cursussen zijn inclusief het boek “BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…” en poster van het hoogsensitieve denkproces. Boek kan ook in audiovorm beschikbaar gesteld worden.

Stress op de werkvloer

10 Kenmerken waaraan je een beelddenker herkent in de klas

Wil je alvast wat inspiratie opdoen? In deze PDF geef ik alvast een aantal kenmerken waaraan je een beelddenker kan herkennen in de klas en maak je alvast een start naar beelddenkvriendelijk onderwijs. Samen maken we het verschil!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Hoi,

10 jaar geleden ben ik, Natasja  gestart met mijn praktijk Beeldig Brein. Ondertussen startte Miranda, noodgedwongen, met haar KIK-Atelier. Samen hebben wij 20 jaar praktische ervaring met beelddenkers in het onderwijs. Beiden met een andere invalshoek en met een andere achtergrond. Samen ontdekken wij hoe het visueel denkende brein in elkaar zit en hoe het goed kan functioneren.

Wij zijn Natasja Esmeijer en Miranda Meijer

Waarom deze cursus?

Het visueel ingestelde brein krijgt nog steeds niet de aandacht die het verdient. Door inzicht in waarom deze kinderen, pubers en volwassenen anders denken krijg je vanzelf de sleutel in handen naar beelddenk-vriendelijk onderwijs, beelddenk-vriendelijke opvoeding, beelddenk-vriendelijke werkomstandigheden en inzicht in jezelf.

Overal inzetbaar

Op school, in de opvoeding, in het gezin en in een bedrijf. Overal waar mensen werken en leren zijn er taaldenkers en beelddenkers die samen onze wereld vormgeven. Laten we elkaar begrijpen en van iedereen het beste inzetten. Samen komen we verder.

Wetenschappelijk onderbouwd

De theorie waarop de cursus is gebaseerd komt uit wetenschappelijk onderbouwde boeken en eigen bevindingen. Alles is in de praktijk getoetst.

Voor alle leeftijden

Basisschoolkinderen, pubers, jong volwassenen maar ook volwassenen komen als beelddenker zo hun eigen specifieke problemen tegen. Wat je leert in de cursus is altijd en overal inzetbaar.

Recensies

Cursussen