Spring naar inhoud

Welkom bij Beeldig Brein

eigenschappen links en rechts brein

Het is niet verkeerd, het is ànders.

Waarom komt er niet uit wat erin zit? Jij bent toch zo slim? Waarom kun je deze simpele sommen dan niet maken? Waarom schrijf jij steeds de letters andersom? We beginnen bovenaan met de cijfers schrijven! Een op de vijf mensen, dus ook kinderen, denkt in beelden. Heb jij het vermoeden dat jouw kind of leerling ook in beelden denkt, dan kun je best radeloos zijn. Hoe krijg ik dit kind aan het leren? Heel simpel: het gaat anders.

Veel “probleem” kinderen hebben als basis een andere manier van denken en informatieverwerking. Denk hierbij aan hooggevoelige kinderen die last hebben van veel prikkels, hoogbegaafde kinderen die gefrustreerd raken door steeds de simpele stapjes te herhalen, kinderen met een sterke wil die niet tegen “moeten” kunnen en kinderen met lees- en reken problemen die vastlopen op het automatiseren van de tafels en het andersom schrijven van antwoorden en letters. 

Al deze kinderen denken in beelden. Het gevoel is belangrijk waardoor zij in eerste instantie hun gedrag aan zullen passen aan wat gewenst is. Daardoor valt hun andere lesbehoefte niet altijd op en wordt ondergesneeuwd door vervelend gedrag of onderpresteren. Tot het punt waarop het voor de leerling niet meer vol te houden is en het kind gebroken wordt. Dat is vaak het punt waarop er hulp ingeroepen wordt, maar dan zijn we eigenlijk al veel te laat.

Om dit verlies aan zelfvertrouwen, de faalangst en de frustratie voor te zijn kunnen we vanaf het allereerste begin de manier van lesgeven een beetje aanpassen zodat deze kinderen ook, op de voor hun passende manier, les krijgen. Inclusief dus: taaldenkers èn beelddenkers. Dat zijn niet àlle kinderen met een beperking maar wel een groot gedeelte van de potentiële thuiszitters en uitvallers.

Volg een cursus

Wil jij graag weten hoe jij deze kinderen kunt helpen?

Professionals

In twee dagen geef ik jouw inzicht in hoe deze kinderen anders leren en wat zij nodig hebben van hun leerkracht of hulpverlener. Of ik geef in één dag het hele team een boost voor beelddenkonderwijs.

Ouders

Ben jij een ouder dan kun je in een dag veel handvaten krijgen voor de opvoeding van jouw kind. En je steekt er misschien ook nog wel wat van op over jezelf, je partner of collega!

Lezing

Wilt U Natasja Esmeijer boeken voor een lezing dan kunt u contact opnemen met Sprekersbureau