Waarom onze kernopleiding over beelddenken?

Kernopleiding beelddenken

In deze cursus ga je alles leren over beelddenken. Beelddenkers voldoen meestal niet aan het standaard plaatje maar bezitten een creativiteit en originaliteit die vele malen waardevoller is. Het Beelddenkende Brein is hoog gevoelig, associeert, schakelt snel en heeft daardoor mogelijkheden dat een taaldenkbrein niet heeft. In een beelddenkvriendelijke wereld zijn taal- en beeldenkers in hun element. Beide denkwijzen zijn van groot belang voor onze samenleving. Samen maken ze de wereld compleet.

Het visueel ingestelde brein krijgt nog steeds niet de aandacht die het verdient. Door inzicht in waarom deze kinderen, pubers en volwassenen anders denken krijg je vanzelf de sleutel in handen naar beelddenk-vriendelijk onderwijs, beelddenk-vriendelijke opvoeding, beelddenk-vriendelijke werkomstandigheden en inzicht in jezelf.

Overal inzetbaar

Op school, in de opvoeding, in het gezin en in een bedrijf. Overal waar mensen werken en leren zijn er taaldenkers en beelddenkers die samen onze wereld vormgeven. Laten we elkaar begrijpen en van iedereen het beste inzetten. Samen komen we verder.

Wetenschappelijk onderbouwd

De theorie waarop de cursus is gebaseerd komt uit wetenschappelijk onderbouwde boeken en eigen bevindingen. Alles is in de praktijk getoetst.

Voor alle leeftijden

Basisschoolkinderen, pubers, jong volwassenen maar ook volwassenen komen als beelddenker zo hun eigen specifieke problemen tegen. Wat je leert in de cursus is altijd en overal inzetbaar.

Cursusdagen

In deze cursusdagen leer je alles over het beelddenkende brein. Hoe het met informatie omgaat, hoe het kan leren, de hooggevoeligheid, de neurodiversiteiten die ermee samenhangen en bovenal welke problemen en welke voordelen je hebt met een beelddenkend brein. In het onderwijs, in de opvoeding en op de werkvloer. Een kernopleiding bestaat uit meerdere cursusdagen die gekozen kunnen worden. Er is een kernopleiding voor leerkrachten, ouders en coaches.

Online cursussen

Liever de informatie verwerken in je eigen tijd en snelheid? Dat kan. We hebben al onze kennis verzameld in een online-cursus. Geschikt voor ouders, volwassenen, coaches, hulpverleners, iedereen die met kinderen, jongeren en volwassenen werkt of zelf vermoedt of weet dat hij/zij een beelddenker is en zichzelf beter wil begrijpen.

Coachtraject

Wil jij coach worden en kinderen ondersteunen die vastlopen in het onderwijs of gewoon bij het beelddenken? Ben jij coach en wil je meer weten over het Beelddenkende Brein om in je eigen praktijk toe te passen? Dan kun je bij ons het coach-traject volgen. Je krijgt alle tools en kennis die je nodig hebt om de coach te worden die jij wil zijn. Loop een dag mee, volg de cursussen en we helpen je met het vormgeven van jouw eigen praktijk. Heb je al voorkennis maar wil je graag meer weten, neem gerust contact op. Wij leveren maatwerk zodat je jouw droom waar kan maken en je de coach wordt die jij alleen kan zijn. Geen vastgestelde methode maar wel veel inzichten zodat jij je hart kan volgen. Wij werken in kleine groepjes of individueel. Waar mogelijk sluit je aan bij de fysieke cursus.

Ben je geïnteresseerd maar weet je niet precies welke cursus bij je past? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten.

Alvast een voorproefje op de cursus over beelddenken?

Volg dan een van onze Webinars. We starten regelmatig met een nieuwe reeks speciaal voor ouders of voor leerkrachten.

Gratis minicursus beelddenken

Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de gratis minicursus BEELDDENKEN.

Samen maken we het verschil

LinkedIngroep

In de LinkedIn groep: Passend onderwijs voor Leerkrachten, sta jij, als leerkracht, centraal. Passend onderwijs moet passen bij de leerling maar ook bij de leerkracht. Wil jij weten hoe jij beter in het onderwijs blijft passen? Sluit je dan aan en blijf op de hoogte van alle ins en outs van lesgeven aan beelddenkers. Samen maken wee het verschil. Ook hier houden we regelmatig Webinars waarin jij je vragen kunt stellen.

Facebookgroep

In de facebookgroep: Kernopleiding BEELDDENKEN, voor beelddenkers thuis en op school, krijg je informatie over beelddenken. Voor jezelf, voor je kind, als professional. We geven een keer in de maand een Webinar waarin je je vragen mag stellen, je krijgt allerhande informatie over beelddenkers in de opvoeding en in het onderwijs. 

Translate »